George R. R. Martin na video-konferenciji predstavio novu knjigu

Ljubitelji fantasy štiva uživali su u zagrebačkoj kavani Retro gdje je nakladnička kuća Algoritam predstavila novu knjigu Georgea R.R. Martina "Vitez sedam kraljevina". Na predstavljanju je putem video-konferencije sudjelovao i sam autor.

Predstavljenje Martinove nove knjige održavalo se kroz pub kviz na kojemu se deset prijavljenih timova natjecalo u poznavanju Martinova serijala "Pjesma Leda i Vatre", a posebno u knjigama iz serijala "Igra prijestolja", po kojima je, dijelom i u Hrvatskoj, snimljena televizijska serija koja je 'zaludila' sve ljubitelje tog žanra.

Pobjednici će prvi u Hrvatskoj imati priliku pročitati "Viteza sedam kraljevina", djelo koje će kao zasebna knjiga na engleskom jeziku biti objavljena tek najesen.

Uručeni su i poklon-sanduci "Zmajske pivovare", proglašene najboljim pivom u Hrvatskoj te jednim od deset najboljih na svijetu, kao i posebne pokloni HBO-a s motivima serije "Igra prijestolja".

Kroz razgovor Nevena Antičevića i Georgea R. R. Martina provlačile su se zanimljive šale, koje su nasmijale okupljene. Martin je mlade pozvao nastave čitati knjige. Svakim novim čitanjem otvaramo novi svijet, prvim čitanjem zaokupljeni smo narednim događajem, no drugim iščitavanjem već znamo sadržaj i možemo se fokusirati na detalje, istaknuo je.

"Vitez Sedam Kraljevina" zbirka je od tri novele posvećene Ser Duncanu Visokom i njegovu štitonoši Eggu te pustolovinama kroz koje su prolazili diljem Sedam Kraljevina u vrijeme dok su ondje još kraljevali Targaryeni. Radnja je smještena stotinu godina prije početka Igre prijestolja.