Šest osoba traži autora u ZKL-u

U Zagrebačkom kazalištu lutaka (ZKL) 1. veljače u 20 sati premijerno će biti izvedeno djelo Luigija Pirandella "Šest osoba traži autora", i to prema zamisli Mire Muhoberac, ujedno dramaturginji i redateljici predstave.

Glumci i suradnici u predstavi su Tamara Bilankov, Maroje Burum, Ivana Ćurić, Janko Debeljak, Barbara Dorotić, Tinkara Hodnik, Ivan Igić, Vinko Jažo, Anela Jukić, Kornelija Klarić, Jelena Kovačić, Lehana Leček, Marta Lučić-Jozak, Tina Marušić, Mira Muhoberac, Rebeka Polak, Marija Roca, Dijana Stjepanović, Mario Šimudvarac, Ana Tafra i psić Maffy.
Zamisao za predstavu nastala je na kolegiju Kako nastaje kazališna predstava prof. Mire Muhoberac, akademske dramaturginje, redateljice, teatrologinje, kroatistice, komparatistice književnosti i sveučilišne nastavnice, u Odsjeku za kroatistiku na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predstava je nastajala u prostorijama Filozofskoga fakulteta, a u završnici i u prostorima Male scene i Foruma Studentskoga centra, a u njoj sudjeluju studenti i jedan psić.

Tko je Glumac, a tko Osoba, što je Maska, a što Identitet, znaju li roditelji tko su im djeca, a djeca tko su im roditelji, kako se mijenja tekst i predstava u maestralnu žanrovskom, aktantskom, akterskom i arhetipskom prepletu od komedije dell' arte, Humorizma, drame do tragedije, od kazališnoga do egzistencijalnoga zrcala, od plesne do varijetetske scene – otkrivali smo s veseljem, radošću i snažnom emocijom  prema drami i kazalištu u genijalnom tekstu majstora nobelovca Luigija Pirandella, ali i u istraživanju vječne kazališne umjetnosti, fokusirajući se na istinu, ljubav, iskrenost i život u svijetu nasilja, mraka, strahota i smrti, navela je o predstavi dramaturginja i redateljica.

Prva repriza bit će održana 2. veljače u 20 sati, također u ZKL-u.