[VIDEO] Hrvatski borac za HRT: Želim pomoći Ukrajincima

Novinarka HRT-a Inka Eterović uspjela je razgovarati s Ivom Dumančićem, bivšim djelatnikom MORH-a, koji je prije dva tjedna otišao u Ukrajinu u borbu.

Ima 39 godina. Nalazi se u Kijevu na obuci dva tjedna. Uskoro odlazi na bojište pokraj Mariupolja. Rekao je da je ondje trenutačno sedam hrvatskih boraca, ali i da ih dolazi još. Motiv odlaska mu je pomoći ukrajinskom narodu. Dao je otkaz, ostavio dvoje djece i ženu jer je osjećao da mora doći i pomoći ukrajinskom narodu.

Zasad nije dobio plaću, a bit će manja od 200 dolara. Do informacija je došao internetom, otišao na sastanak i sam došao u Ukrajinu.Zbog stanja u Ukrajini Europa je na nogama. Čelnici Francuske, Njemačke, Rusije i Ukrajine večeras se u Minsku sastaju za okruglim stolom. Pregovori su posljednja prilika za uspostavu mira nakon deset mjeseci sukoba na istoku Ukrajine u kojemu je poginulo više od 5300 ljudi.

U Minsku je novinar HRT-a Miro Aščić koji se uživo javio s najnovijim informacijama o napredovanju proruskih separatista.