Novi slogan hrvatskog turizma "Hrvatska, puna života"

Novi slogan hrvatskog turizma je "Croatia, full of life" (Hrvatska, puna života), objavili su novinarima ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić.

Novi slogan hrvatskog turizma osmislio je konzorcij agencija BBDO iz Hrvatske, AMV BBDO iz Velike Britanije i DEC BBDO iz Španjolske, a odabran je zbog jednostavnosti, fleksibilnosti, originalnosti i jer sažima sve što Hrvatska nudi.

Ministar Lorencin i direktor Ivičić naglasili su da se time želi postići još veća prepoznatljivost Hrvatske i njezina načina života kao i njezine raznolikosti te očekuju i dobre reakcije tržišta.

Imamo originalnost u novom sloganu, jer ključnu riječ life/život u svojim sloganima ne koristi ni jedna turistička zemlja, a upravo je život u Hrvatskoj i načini na koje se on odvija prepoznat na stranim tržištima kao lijep za življenje, kazao je Lorencin. Slogan je primjenjiv na svim jezicima te po svim komunikacijskim kanalima, a sažima sve hrvatske prednosti - od prirodnih ljepota, kulturnih i povijesnih znamenitosti, gastronomije, ljubavi, tajni i drugog.

Nakon odabira slogana slijedi izrada novog loga, vizuala i drugih promidžbenih i marketinških materijala koji će ga pratiti, kao i razrada nove koncepcije oglašivačke i ukupne marketinške kampanje hrvatskog turizma za idućih pet do deset godina.