[VIDEO] Branitelji dočekali predsjednicu, ona ih pozvala u Ured

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je, prvog dana na dužnosti, nešto poslije 17 sati posjetila branitelje koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj. Prvu hrvatsku predsjednicu dočekalo je više stotina branitelja, veterana i ratnih invalida Domovinskog rata uz pljesak i skandiranje "Naša predsjednica" te pjesmu "Zovi, samo zovi".

Prije ulaska u prosvjedni braniteljski šator Grabar-Kitarović je odala počast hrvatskoj braniteljici Nevenki Topalušić, koja je umrla nakon nekoliko dana provedenih na prosvjedu u Savskoj.

Potom se predsjednica Republike u šatoru sastala s braniteljima i invalidima Domovinskog rata koji već četiri mjeseca prosvjeduju ispred Ministarstva.

Održala sam obećanje koje sam dala da ću biti s vama. Tijekom svog mandata brinut ću o svim braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata i njihovim obiteljima, kao i invalidima Domovinskog rata te civilnim žrtvama. Aktivno ću se zalagati da se riješe pitanja koja vas muče. Pozivam vas da idućeg tjedna dođete u moj Ured kako bi započeli dijalog. Domovinski rat i branitelji su u temeljima države Hrvatske i tako će to i ostati. Za to ćemo se pobrinuti, rekla je predsjednica u obraćanju braniteljima.Govor predsjednice

U videoprilogu pogledajte što je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih HRVI rekao nakon obraćanja predsjednice braniteljima
Odlazak predsjednice iz Savske 66


Prvi radni dan nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović - video

Uhićen protuprosvjednik
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Policija je uhitila muškarca koji je pred braniteljskim šatorom prosvjedovao protiv nezaposlenosti. Muškarac je u jednoj ruci držao bijele gaće, a u drugoj poruku "Ja imam PTSP od nerada" te "Posao ili kalašnjikov" i "Karamarko, odi doma". Branitelji su burno reagirali na njegov prosvjed. Dobacivali su mu da je Milanovićev plaćenik.

Vezano za postupanje policije prema hrvatskom državljaninu M.G. (1985.), Ministarstvo unutarnjih poslova izvješćuje javnost da je ministar unutarnjih poslova od mjerodavnih službi zatražio nadzor nad postupanjem policije u konkretnom slučaju. Također, izvješćujemo da protiv M.G. policija nije podnijela optužni prijedlog zbog eventualnog počinjenja prekršaja, priopćila je popodne policija.