Evo zašto policija neće zabraniti prosvjed u Savskoj

Prosvjed branitelja u Savskoj 66 nije prijavljen pa bi mogao biti zabranjen, ali to policija neće učiniti, izjavio je na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Odluku argumentira presudom suda iz 2013. za Varšavsku ulicu, kojom je potvrđeno pravo na prosvjed i bez prijavljivanja. Zadaća je države da štiti pravo svakoga na prosvjed, pa čak i ako se s njim ne slaže, istaknuo je Ostojić.  Izjava Ranka Ostojića

Ostojić je na konferenciji predstavio Izvješće o radu policije u prošloj godini. Općenito se bilježi pad kaznenih djela - manje je i ubojstva, ukupno 37, a sva su razrješena. Manje je i kaznih djela razbojstva, imovinskih kaznenih djela, krađa vozila, djela organiziranog kriminala i kaznenih djela maloljetnika. Policija je pojačala aktivnosti u zoni 'tamne brojke' kriminalitetea na štetu djece i obitelji i bilježi 18 posto više tih kaznenih djela. Povoljnije je i stanje sigurnosti u prometu gdje se bilježi manje nesreća, ozlijeđenih u prometu i čak 60 manje smrtno stradalih.