Na potpisivanju peticije za Bandića oskarovac Lustig iznenadio izjavom

Klub Milana Bandića počeo je s akcijom "Stop političkim hapšenjima". Početku potpisivanja peticije "Stop političim hapšenjima" nazočile su poznate osobe iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života grada Zagreba.

Prvi se potpisao oskarovac Branko Lustig. Svojom je izjavom šokirao javnost jer je Badnićevo uhićenje usporedio s holokaustom. Što se danas dešava, manje ili više, nekako miriše na ona vremena, izjavio je.

Peticija se potpisuje u prostorijama udruge u Praškoj ulici, na Trgu bana Jelačića, ulicama Zagreba i gradskim četvrtima, te na web stranici udruge www.klubmilanbandic.hr, rekla je predsjednica Udruge klub Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević.

Radi se o političkoj i građanskoj inicijativi za koju se nadam da neće biti proglašena protuzakonitom, već će je građani prepoznati kao oblik podrške Milanu Bandiću, gradonačelniku koji je unutar 24 sata od povratka na posao ponovno doživio pritvaranje, istaknula je Pavičić Vukičević.

Bandiću su odlukom Županijskog suda u Zagrebu vraćene gradonačelničke ovlasti, pa se u njegovoj udruzi nadaju da će se već tijekom ovoga tjedna, do rješenja na žalbu Bandićeva odvjetničkog tima, situacija iskristalizirati vezano za pitanje tko ga može mijenjati.

Nadamo se da ga neće mijenjati nitko, nego da će on raditi svoj posao za koji je po peti put izabran 2013., dodala je Pavičić Vukičević.

Na upit je li najavljena peticija zapravo pritisak na pravosudne organe, Pavičić Vukičević je odgovorila da su tu inicijativu pokrenuli kako bi istaknuli položaj Bandića kojem su vraćene gradonačelničke ovlasti.