Jakovčić: "Radujem se izlasku pred sud jer je istina na mojoj strani"

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić komentirao je u Bruxellesu odluku parlamentarnog Odbora za pravna pitanja (JURI) o ukidanju njegova zastupničkog imuniteta.

Zahtjev za ukidanje imuniteta zastupnika Jakovčića podnio je odvjetnik Čehić zbog toga što je zastupnik Jakovčić gospodina Lista navodno javno nazvao idiotom.

Ivan Jakovčić oglasio se službenim priopćenjem:

"Odluka EP-a potpuno je očekivana i radujem se što ću se uskoro naći na sudu s osobama koje su me zaista duboko uvrijedile. Nije na Europskom parlamentu da odlučuje o tome jesam li ja javno rekao da je gospodin List 'idiot' ili to nisam rekao. Tvrdim da nikada i nigdje nisam javno rekao da je Georg List 'idiot' i to ćemo utvrditi na sudu. Osobno i dalje imam najgore moguće mišljenje o tom gospodinu. Odluka o ukidanju mog zastupničkog imuniteta omogućit će da se napokon suočimo na sudu.

Žao mi je što gubim dragocjeno vrijeme europarlamentarca na takve gluposti i ne bavim se važnijim i pametnijim poslovima. No za mene je važno da se do kraja istraži i utvrdi što je istina. Za mene, poznato je, imunitet nije prioritet. Moj prioritet, ponavljam, je istina!

Potvrđujem da sam još lani podnio tužbu protiv Lista zbog njegovih objeda i neistina o navodnoj korupciji za koju me je optužio na najodvratniji mogući način. Time sam još jednom osobno pokazao da je pitanje zastupničkog imuniteta potpuno u drugom planu i želim samo da građani saznaju istinu."