Pismo namjere Visie Croatice - može li narod spasiti Imunološki?

HRT je u posjedu pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica i dokapitalizaciju Imunuloškog zavoda. Donosimo djelić vizije: Visia croatica d.o.o će pokrenuti razvoj 'neinvazivnih' cjepiva zbog snažnih i opravdanih prigovora neprirodnom načinu unošenja imunološke informacije u organizam putem injekcije.

Pročitajte cijelo pismo namjere

Inovativna je to ideja u kojoj će injekciju zamjeniti sprej.  Imunološki zavod to može, baš kao što i oni zajedno s građanima kažu mogu skupiti sav potreban novac za privatizaciju. Prihvati li Vlada njihovu ponudu, prvi koraci su povratak dozvola, i gradnja novih proizvodnih pogona.
No plan je jedno, a realizacija drugo. Stoga ekonomist Josip Budimir kaže da Visia Croatica ima dobri, ali  teško provedivu ideju.

Profesor Milan Vrkljan s Medicinskog fakulteta u Zagrebu vjeruje da građani imaju snagu spasiti zavod, a Imunološki čistu krv čije pripravke može ponuditi i NATO-u. Ono što za hrvatski turizam predstavlja Dubrovnik, ono što za hrvatske vjernike predstavlja katedrala, to za hrvatsko stanovništvo i nas liječnike predstavlja Imunološki zavod, smatra.

Podsjećamo, jedino je udruga Visia Croatica poslala obvezujuću ponudu za kupnju dionica Imunološkog zavoda. U njoj nudi nešto više od 8 milijuna kuna i dodaje da prihvaća sve uvjete iz natječaja.