Prekinula šutnju o zlostavljanju u HAKOM-u

Dio radnika tvrdi da je situacija u HAKOM-u neizdrživa. Zbog nezakonitih otkaza i mobinga pokrenuto je 20-ak radnih sporova. Više od godinu i pol na stanje u HAKOM-u skupina radnika upozorava sve mjerodavne institucije, no od odgovora i zaštite njihovih prava i dalje ništa. 

Zaposlenica HAKOM-a odlučila je prekinuti šutnju o zlostavljanju. Luci Gašpar Šako šefovi su oduzeli inspektorsku značku, ima i opomenu pred otkaz pa kaže kako nema više što izgubiti. Ravnatelja HAKOM-a i predsjednika Upravnog vijeća optužuje da sustavno zlostavljaju radnike koji ne pristaju igrati prema njihovim pravilima.

Da se u HAKOM-u degradiraju postojeći, a zapošljavaju nestručni i podobni kadrovi, upozorava i sindikat kojem je onemogućen rad.  

Na nepravilnosti u HAKOM-u upozorava i saborska zastupnica Mirela Holy. U Hrvatskom saboru glasovala je protiv njihova godišnjeg izvješća.

Iz HAKOM-a suprotna priča. Poslovanje HAKOM-a temelji se na vrlo visokoj razini profesionalnosti i stručnosti te njegovanju vrlo kvalitetnih međuljudskih odnosa, priopćili su.

U reportaži doznajte detalje o mobingu - radnici traže prava, a HAKOM "visoke standarde":