Bandić čeka popis - na čekanju i brojni zagrebački projekti

Iako su ga svi očekivali, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije došao na posao u Gradsku upravu. Naime, od suca istrage Županijskog suda zatražio je da mu dostavi popis svjedoka s kojima ne bi smio komunicirati tijekom istrage u slučaju Agram. Potvrdila je to gradonačelnikova opunomoćena zamjenica Vesna Kusin. Kazala je kako Bandić neće doći na posao dok se ne poslože 'neke dileme' i dok sud ne da 'stvarnu uputu' na koji način može djelovati.

Upućeni kažu da je nemoguće kontrolirati suradnju Milana Bandića i svjedoka u aferi Agram koji su zaposleni u Gradskoj upravi. Jako je oprezan. U tom smislu mislim da ima jako dobre instrukcije svog odvjetničkog tima - da se ne pojavljuje dok ne bude stvar kristalno jasna, izjavio je Vedran Đulabić, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu, u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.

Iako se čini da Grad funkcionira normalno, dobri poznavatelji prilika u Zagrebu kažu kako se upravljanje Zagrebom zakompliciralo te da mnogi projekti stoje jer se čeka sudski rasplet. Ivan Hlupić, novinar Radio Sljemena, upozorio je da se, prema nekoliko izjava pročelnika Ureda za financije Slavka Kojića, može naslutiti kako se Gradu sprema rebalans, a o tome ni slova. 

Milan Bandić izašao iz Remetinca - video

Podsjetimo, odlučeno je da Milan Bandić može ponovno obavljati gradonačelničku dužnost, ali i dalje ne smije komunicirati sa svjedocima u aferi Agram, od kojih su neki njegovi bliski suradnici, pa se postavlja pitanje kako će voditi grad.