Budućnost u informacijskim tehnologijama

U Osijeku traje peti forum "Ron Brown", nazvan po američkom ministru trgovine tragično preminulom prije 19 godina u zrakoplovnoj nesreći kod Dubrovnika. Uz hrvatske na skupu sudjeluju gospodarstvenici iz srednje i istočne Europe te Sjedinjenih Država.

Središnja je tema foruma razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Američko veleposlanstvo u suradnji s partnerima skupom želi dati potporu razvoju tog sektora i priliku za privlačenje stranih investitora.

Jedini način da dostignemo ekonomski razvoj i tako pokrenemo zapošljavanje jest da potaknemo okolinu u kojoj djeluje privatni sektor koji može uspjeti i pomoći, a ovaj skup tradicionalno pomaže da se to ostvari, rekao je Kenneth Merten, veleposlanik SAD-a u RH.

Praksa pokazuje da je tema foruma "Ron Brown" vizionarska jer pokazuje što će biti u središtu gospodarskih kretanja idućih godina. Dio foruma je i takozvani Geek bussines camp, u kojemu 30-ak mladih poduzetnika iz cijele Europe uz rad s mentorima razvija vlastite tehnološke ideje u održivo poslovanje.