Karamarko:"Mimohod je u krizi preskup"

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovo se usprotivio svečanom mimohodu u Zagrebu za 20. obljetnicu akcije "Oluja" ocijenivši da je mimohod u krizi preskup.

Ja sam za to da se proslava održi u Kninu iz čitavog niza razloga. Jedan je taj da su ljudi navikli, zato što je Knin doista mjesto oslobađanja naše domovine i pobjede nad okupatorom. S druge strane, u Zagrebu sada raditi mimohod, to poskupljuje čitavu stvar, kad svi pričaju da trebamo štedjeti, da trebamo biti skromni. Smatram da to ove godine ne bi trebali raditi, rekao je Karamarko.

Dodao je kako se nada da će HDZ uspjeti izvući državu iz krize i da će takvu proslavu biti moguće organizirati za 25. obljetnicu "Oluje".

Kolinda Grabar-Kitarović: Nisu dogovorene dvije proslave Oluje

Nije želio nagađati zašto se predlaže paralelna proslava u Zagrebu. Ne bih ulazio u spekulacije koje kolaju, da je nekog strah od nekih reakcija itd. Ne bih se time bavio, budimo benevolentni pa kažimo da neki doista žele da 20. godišnjica bude na drugačiji način obilježena nego što se obilježava svake godine. Međutim, mislim da još uvijek nije vrijeme za to, ocijenio je.

Naglasio je kako poštuje 20. obljetnicu "Oluje", ali da većina građana i branitelja ne želi mimohod u Zagrebu.