Odbijena Uskokova žalba na Bandićevo puštanje iz zatvora

Zagrebački Županijski sud odbio je Uskokovu žalbu na prošlotjednu odluku suca istrage kojom je gradonačelnik Milan Bandić pušten da se brani sa slobode u istrazi afere Agram.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao je da je izvaraspravno vijeće odbilo žalbu Uskoka na posljednje rješenje suca istrage Zdenka Posavca i time potvrdilo njegovu odluku. Dodao je da je, prema ocjeni izvanraspravnog vijeća, Bandićev status određen odlukom Ustavnog suda koji je, prije podnošenja posljednje Uskokove žalbe, naredio Bandićevo puštanje iz istražnog zatvora.

Rekao je i da se Uskok još nije očitovao o zahtjevu Bandićeve obrane da im dostavi popis svjedoka s kojima gradonačelnik ne smije komunicirati u nastavku istrage, a među kojima su i neki članovi Gradske uprave i Holdinga koji bi s Bandićem trebali kontaktirati po opisu svog radnog mjesta. Na novinarsko pitanje je li Bandić i sam mogao vidjeti imena ispitanih svjedoka Devčić je kazao da je to "uobičajena praksa".

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas se u središtu Zagreba družio s prijateljima, o odluci Žalbenog vijeća nije htio govoriti. Iako se na poslu nije pojavio, kaže, da kancelarije nisu za njega. I dodaje da stalno radi - s građanima.