HSS i HSP AS zadovoljni razgovorima s predsjednicom Grabar-Kitarović

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg s odličnim je dojmovima izašao sa sastanka s predsjednicom Republike na Pantovčaku, pohvalivši Kolindu Grabar-Kitarović zbog toga što je otvorila politički dijalog sa svim parlamentarnim strankama.

Čačić: Predsjednica se posvetila oživljavanju dijaloga

Hrvatskoj fali političkog dijaloga, naglasio je predsjednik HSS-a, ocijenivši kako predsjednica države Grabar-Kitarović apsolutno radi dobro kada pokušava sa svima razgovarati, čuti mišljenja, ideje. Izrazio je nadu da će predsjednica Republike nakon tih razgovora donijeti svoje zaključke i usmjeravati politiku prema zajedništvu.

Sindikalci hvale predsjednicu, kude premijera

Predsjednik HSS-a s predsjednicom Grabar-Kitarović razgovarao je o problemu gospodarske krize i potrebi izrade gospodarske strategije te o očuvanju života na selu s naglaskom na Zakon o poljoprivrednom zemljštu o kojem se danas raspravljalo u Saboru. Tema je bila i demografska kriza koja, kako je naglasio, drma Hrvatsku.

I čelnik HSP-a dr. Ante Starčevića, Ivan Tepeš izrazio je zadovoljstvo razgovorom s predsjednicom Grabar-Kitarović te kazao kako je zbog dobrobiti Hrvatske na Pantovčak trebao doći i premijer Zoran Milanović.

HSP AS je predsjednici Republike kao jedan od najvećih problema Hrvatske istaknuo odlazak mladih u iseljeništvo.

Svjedoci smo da je Hrvatska danas u jednom od najvećih migracijskih valova, a nažalost, zemlju napuštaju visokoobrazovani mladi ljudi, kazao je Tepeš te upozorio da odlazak mladih izaziva i drugi problem - slabi natalitet.

S Grabar-Kitarović razgovarali su i o privlačenju investicija, a tu HSP AS vidi veliku ulogu hrvatskih iseljenika koje treba privući da ulažu u Hrvatsku. Za razliku od drugih investitora, oni imaju poseban osjećaj i na drukčiji način gledaju na ulaganje i više će riskirati s novcem, rekao je Tepeš.

Predsjednica Grabar-Kitarović razgovore s parlamentarnim strankama nastavlja idući tjedan.