300. Sinjska alka - veliki projekt HRT-a

Hrvatska radiotelevizija pridružila se obilježavanju 300. obljetnice Sinjske alke - tijekom cijele godine na svim platformama izvještavamo o događanjima o jubilarnoj Sinjskoj alci te pratimo popratna društvena, znanstvena, kulturna, glazbena, sportska i druga događanja.

Zajednički projekt HRT-a i Viteškog alkarskog društva iz Sinja je realizacija dokumentarno-igranog filma 'Alka' u trajanju od 80 minuta. Film je rekonstrukcija i same bitke pod Sinjem iz 1715. HRT će izravno prvi put u povijesti prenositi i Čoju, a jubilarna 300. Alka bit će programski obogaćena, izjavio je pomoćnik ravnatelja programa Željko Rogošić.

U Sinju, unutar starih zidina Alkarskih dvora, u tijeku izgradnja Muzeja Sinjske alke, jednog od najvećih i najmodernijih muzeja u Hrvatskoj. Impozantna alkarska povorka u naravnoj veličini, originalna oprema, pucanj mačkula, topot konja, rapsodija boja i zvukova, tek je dio muzejskog postava. Prijenos otvaranja Muzeja Sinjske alke, uz Vučedol najveće hrvatske muzeološke investicije, moći ćete pratiti na na 8. kolovoza na HRT-u i putem streama na našim stranicama.