Udruga Franak: Očekujemo da Vujčić podnese ostavku

Udruga Franak, nakon napuštanja pregovora u Ministarstvu financija, pozvala je građane na veliki prosvjed koji bi se trebao održati sutra u Zagrebu.

Odlučili smo se na prosvjed zato što smo iskoristili sve mogućnosti - podignuli smo tužbe, čekamo presudu Vrhovnog suda, pregovori nisu uspješno završili. Odlučili smo senzibilizirati javnost da nas podupre, izjavio je Ivan Kontrec iz udruge Franak u emisiji Hrvatska uživo.

Prema riječima Dubravka Pokrovca, također član udruge Franak, prosvjednici dolaze iz svih krajeva Hrvatske, pa čak i iz Srbije, BiH, možda i Slovenije. Iz Zagrebačke županije očekuje se između 5500 i 6000 ljudi. Organizatori su zadovoljni dosadašnjim razvojem događaja. Neke stvari su se pomaknule, ljudi su shvatili da su banke uzročnik svega zla, a ministar Lalovac govori kao da je član Udruge Franak iako to nije, kaže Pokrovac.
Očekuju da nakon sutrašnjeg prosvjeda guverner HNB-a Boris Vujčić podnese ostavku.

Potporu su nam dale gotovo sve civilne udruge – vladine i nevladine, političke stranke nas podupiru, no želimo da se vidi kako mi nismo brojka na papiru, poručio je Pokrovac.