Milanović pozdravio Glogoškog i Klemma - 'nije osobno'

Tijekom obilježavanja  akcije 'Bljesak' premijer Zoran Milanović pozdravio je organizatore braniteljskog prosvjeda u Zagrebu Đuru Glogoškog i Josipa Klemma i druge branitelje.

Milanović je nakon komemoracije prišao braniteljima i pozdravio se s njima te je uslijedio destominutni razgovor u kojem su branitelji na molbu premijera iznijeli svoje probleme i razloge zbog kojih prosvjeduju. Milanović je rekao da će ponovno provjeriti jesu li ukinuta neka prava braniteljima, te da ne može rješavati pojedinačne probleme. 'Jedino Ministarstvu branitelja nije smanjivan proračun', rekao je Milanović, 'ako je došlo do pogreške, to nije osobno'.

Branitelji su ponovno zatražili susret s premijerom u Vladi, sugerirajući mu da se spusti među branitelje i sasluša njihove dvojbe i probleme. Milanović je zatražio malo poštovanja prema njegovim suradnicima, misleći vjerojatno na ministra Predraga Matića, za koga branitelji misle da nije dobro informirao premijera.

Ovaj susret Milanović je komentirao u Varaždinu gdje je nazočio tamošnjoj proslavi Praznika rada. 'Ja nikom ne nabijam krivnju ili odgovornost. U ovim odnosima bilo je i malo pretjerivanja. Svi kažu: 'Ja sam za razgovor', ali s figom u džepu. Nitko braniteljima nije htio nikakvo zlo, niti išta uzeti. Ako je došlo do nesporazuma, valjda ćemo ga izgladiti. Mi smo u tri i pol godine zaista čuvali proračun za branitelje i za mrvicu ga povećali, tako ćemo i dalje', kazao je Milanović dodavši da će razgovor s braniteljima, kada se dogodi, biti bez kamera.