Prve fotografije kraljevske bebe

Vojvotkinja od Cambridgea Kate i princ William večeras su se nakratko pojavili na pragu bolnice St Mary sa svojom novorođenom kćerkom, pred stotinama novinara okupljenih pred rodilištem u Londonu. 

Vojvotkinja od Cambridgea nosila je u rukama princezu čije ime još nije poznato, omotanu u bijelu dekicu s dječjom kapom na glavi. Njezine su fotografije munjevito obišle čitav planet.

Par se potom nakratko vratio u unutrašnjost bolnice te izašao s bebom u nosiljci, u rukama princa Williama, te se automobilom uputio u palaču Kensington, svoj londonski dom.

Princ William posjetio je ranije zajedno s 21-mjesečnim sinom, princom Georgeom, suprugu Kate i njihovu tek rođenu kćer u londonskoj bolnici Saint Mary. To je bilo jedno od rijetkim pojavljivanja u javnosti princa Georgea, koji je novinarima mahnuo.

William je mnoštvu okupljenom ispred bolnice kazao da su jako sretni. Kate i njezina kći su dobro, objavila je Kensingtonska palača. William je bio nazočan porodu 3,7 kilograma teške djevojčice, čije će ime biti objavljeno kasnije.


Vojvotkinja je jutros oko 5 sati prevezena u bolnicu na zapadu Londona u kojoj je rođen i njezin prvi sin princ George. Williama je u istoj bolnici rodila pokojna princeza Diana 1982. godine.

Novo dijete četvrto je u liniji nasljeđivanja britanske krune, nakon brata Georgea, oca Williama i djeda princa Charlesa. Kladioničari su uglavnom ulagali na djevojčicu, a kad je riječ o izboru imena najbolje stoji Alice, a slijede Elizabeth, Charlotte i Victoria.