Kotromanović: Proslavit ćemo Dan pobjede onako kako to rade Moskva i Pariz

'Smatramo da danas, nakon dobivene pravne i političke bitke - moramo dostojanstveno obilježiti obljetnicu Oluje i Dan pobjede', izjavio je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade ministar obrane Ante Kotromanović. 'Mimohodi se rade za Dan pobjede i napravit ćemo to onako kako to rade u Parizu ili Moskvi', kazao je Kotromanović komentirajući jučerašnju izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da za mimohode uvijek ima vremena i njezin prijedlog da se vojni mimohod u Zagrebu održi 28. svibnja iduće godine, na Dan oružanih snaga RH.

Grabar-Kitarović: Za mimohode uvijek ima vremena

'Prije nekoliko godina obilježavanje Dana pobjede koštalo je nešto više od 15 milijuna kuna. Ali vi nas pratite i znate da smo racionalni i odgovorni', poručio je Kotromanović novinarima te ih pozvao da im daju potporu da se Dan pobjede obilježi na pravi način'. 'Sve ostalo je politizacija', dodao je. 'Optužuju nas da ne cijenimo Domovinski rat, a da smo odustali od ovoga, bilo bi još gore, zaključio je ministar obrane.   

Milanović pohvalio Kotromanovića - obilježavanje Oluje u dobrim rukama

Podsjetimo, Vlada je na današnjoj sjednici, naprijedlog predsjednice Grabar Kitarović donijela odluku o osnutku Državnog odbora za organizaciju 20. godišnjice vojno-redarstvene akcije 'Oluja', kako bi se ona primjereno i dostojanstveno proslavila. Članovi odbora bit će predsjednik Sabora Josip Leko, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Zoran Milanović, ministri Ante Kotromanović, Ranko Ostojić, Predrag Matić, načelnik glavnog stožera OSRH general zbora Drago Lovrić, te četiri umirovljena generala, sudionika 'Oluje' - Petar Stipetić, Ante Gotovina, Mladen Markač i Marijan Mareković.

Prijedlog odluke o središnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja - dokument

Prijedlog je na sjednici Vlade predstavio ministar obrane Ante Kotromanović. Premijer Zoran Milanović je kazao kao će se na idućoj sjednici Vlade osnovati organizacijski odbor za obilježavanje 20. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja. Premijer je dodao kako je siguran da je sve u sigurnim rukama jer to predlaže ministar Kotromanović. Sjednica Vlade