Prikupljanje potpisa za "Nećete bez naroda"

U ponoć je u Zagrebu, Splitu i Osijeku počelo prikupljanje potpisa za očuvanje instituta referenduma "Nećete bez naroda".

Građani potpise mogu dati na dvjema listama - za smanjenje potrebnog broja potpisa s 400.000 na 200.000 i protiv prijedloga zakona da se potpisi za referendum prikupljaju samo u uredima državne uprave.

Građani i građanke RH izlazeći na ovaj referendum trajno će sačuvati jedan alat koji je prevažan za poništavanje štetnih odluka vlasti. Danas su to rasprodaja voda i šuma, sutra će to možda biti bušenje u Jadranu, a prekosutra privatizacija zdravstva, školstva, izjavio je koordinator inicijative Nećete bez naroda Željko Stipić.

U ponoć smo otvorili ovaj zagrebački štand, i štand u Splitu i Osijeku. Svaka minuta nam je bitna za spas neposredne demokracije, zato smo počeliveć u ponoć, nećemo čekati do ujutro. Naravno da će ovdje i u čitavoj Hrvatskoj ujutro biti naši aktivisti na stotinama štandova, smatra koordinatorica inicijative Mirela Bojić.

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je kako  za raspisivanje "referenduma o referendumu" mora prikupiti 381.709 potpisa birača.