Nema konkretnog dogovora, šator u Savskoj ostaje

Premijer Zoran Milanović s ministrom branitelja Predragom Matićem i ministrom obrane Antom Kotromanovićem u Banskim je dvorima gotovo dva sata razgovarao s izaslanstvom prosvjednika iz Savske 66 - Glogoškim, Klemmom i Jukićem. Konkretnog dogovora još nema, do novog sastanka idućeg ponedjeljka.

Branitelji nastavljaju prosvjedovati u Savskoj, a novi sastanak dogovoren je za idući ponedjeljak. Svoje su zahtjeve vezane uz Ustavni zakon o braniteljima i smjeni ministra branitelja, smatra Glogoški, argumentirali, no odluku o tome prepustit će predsjedniku Vlade.

Sastanak se pozorno pratio i u Savskoj 66, gdje branitelji prosvjeduju 225. dan. Od sastanka su očekivali, kažu, mnogo više, no zadovoljni su jer su razgovori napokon počeli.

Sociolog Sven Marcelić za središnji Dnevnik komentirao je kako, nakon događaja u četvrtak, možemo govoriti i smirivanju situacije, koje bi moglo trajati.

Sociolog Renato Matić kaže da se sve moglo riješiti i ranije, da postoji moralna i politička odgovornost i SDP-a i HDZ-a.

Član predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković kazao je kako je šteta što sastanak nije održan mnogo prije. Ocijenio je da je iz sadržaja razgovora potpuno jasno da je bio nužan.

Posebno je važno to što je tijekom sastanka predsjednik Vlade kazao kako branitelji nisu politikanti niti da tu ima stranačke politike, rekao je, dodavši kako je premijer time demantirao sam sebe. 

Jandroković: Milanović je demantirao sam sebe

Nakon sastanka s predstavnicima branitelja-prosvjednika premijer Zoran Milanović danas je svečano otvorio jedan vrtić. Tijekom govora osvrnuo se i na dvosatni sastanak jutros:

Sastanak branitelja i Vlade komentirala je bivša predsjednica Vlade, ali i ministrica hrvatskih branitelja Jadranka Kosor u Hrvatskoj uživo.