Zastupnici pozivaju Vladu da donese odluku o Imunološkom

Čak sedmero saborskih zastupnika - Branko Hrg, Goran Marić, Boro Grubišić, Dragutin Lesar, Natalija Martinčević, Ivan Šimunović i Jakša Baloević u svoje su ime, a ne u ime svojih stranaka, izrazili zabrinutost zbog situacije s Imunološkim zavodom.

Podsjetili su da je jedinu ponudu za kupnju Imunološkog dala Visia Croatica, a koju je Državni ured za upravljanje državnom imovinom ocijenio valjanom.

Zastupnici su se upitali što Vlada radi s tim, zašto čeka te ocijenili da je očito riječ u unutarkoalicijskim sukobima zbog kojih pate i radnici Imunološkog, ali i građani. Radi li se ovdje o sukobima unutar Kukuriku koalicije između SDP-a i HNS-a, radi li se o namjernom odugovlačenju kako bi se Imunološki predao nekomu u ruke i jesu li svjesni koliku štetu čine hrvatskim građanima, upitao je Branko Hrg, zastupnik HSS-a.

Pozivaju Vladu da o tome donese odluku kakva god ona bila - ili da poništi natječaj ili prihvati ponudu društva Visia Croatica.
Goran Marić (HDZ) je ustvrdio kako se preksutra izglasava Zakon o stečaju. Prema tom novom zakonu, Imunološki će ići u stečaj ako se u međuvremenu ne donese odluka o prihvaćanju. Što možemo zaključiti nego da je cilj Vlade gurnuti Imunološki u stečaj, naglasio je Marić.

Dragutin Lesar, zastupnik Hrvatskih laburista - Stranke rada, rekao je za ministra Vrdoljaka da čega god se takne, završi ili u stečaju ili u stranim rukama.

Natalija Martinčević, zastupnica Narodne stranke - reformista, izjavila je kako je ideja ove konferencije bila poziv Vladi da konačno počne raditi svoj posao, da počne donositi odluke i da počne davati rješenja.

Pogledajte cijelu konferenciju za novinare.