Tužan maturalac: agencija prevarila škole, vlasnik u inozemstvu

Desetak osnovnih škola diljem Hrvatske ima problema s turističkom agencijim Express Tours iz Čakovca. Naime, škole su raspisale javne natječaje i odabrale spornu agenciju za organizaciju maturalnih putovanja i organiziranja škola u prirodi. No Agencija novac nije uplatila prijevoznicima i hotelima te su djeca ostala gotovo doslovno na cesti. A na agencijin telefon se nitko ne javlja.

HRT doznaje da su škole danas podnijele kaznenu prijavu. Policija počinje kriminalističku obradu, a neslužbeno se doznaje vlasnik agencije Tihomir Kokolek je izvan Hrvatske.

Iz Rijeke poručuju roditeljima: 'Ne brinite, sve je u redu' - audio

Četrdeset učenika i četiri učiteljice riječke Osnovne škole 'Gelsi', koji su u organizaciji agencije došla na višednevni izlet u Čakovec, nemalo su se iznenadili kad su vidjeli da su prevareni te da im je uplaćeno samo jedno noćenje. Hotel je besplatno ugostio djecu još jednu noć, a Grad Rijeka osigurao autobus za povratak kući. Ravnateljica škole Glorija Tijan ponašanje agencije drži skandaloznim, no najvažnije je da su svi učenici dobro i da će stići kućama poslijepodne.

Slučaj je komentirao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. 'Najjeftinija ponuda nije i najpovoljnija. Postupak vlasnika agencije je izrazio neodgovoran. Troškove autobusa Autotroleja kojim će se djeca prevesti natrag u Rijeku snosit će Grad. Pokušat ćemo se naplatiti od Agencije, iako ako je prestala postojati, sumnjam da će to biti moguće', rekao je.