'Tri dana ostala za spas neposredne demokracije'

Iza inicijative 'Za referendum' 12 je dana prikupljanja potpisa, a 3 su dana ostala za spas neposredne demokracije, poručili su organizatori na konferenciji za novinare na Trgu bana Jelačića. 'Bez referenduma nema neposredne demokracije, a bez neposredne demokracije nema demokracije uopće - rekao je Željko Stipić.

Organizatori su zadovoljni tempom skupljanja potpisa te najavljuju kako će ih prikupiti i više nego dovoljno. Najviše potpisa prikupljeno je u Splitu gdje je u 9 dana skupljeno 16 tisuća potpisa. U Zagrebu je u prvih 11 dana bilo više od 85 tisuća potpisa. Stipić se pohvalio i kako su imali veliku pomoć Katoličke crkve. Uz Crkvu pomagali su i aktivisti Živog zida, dok za odmaganje inicijatori prozivaju aktualnu vlast.

Malo je frka i moramo pojačati kampanju - poručio je Vilim Ribič. Moramo njegovati građansku svijest i odgovornost, biti prvo građani, a onda potrošači - istaknuo je se osvrnuo na komentara kako građani na referendumu mogu donijeti pogrešne odluke. Građani do sada nisu donijeli pogrešne odluke, a političari jesu i nastavit će raditi za krupni kapital i medije dok će građane tretirati kao ovce svake 4 godine.