Na travnjaku Poljuda osvanuo kukasti križ

Tijekom prvog poluvremena utakmice Hrvatska-Italija na južnom dijelu poljudskog travnjaka primjećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ.

U poluvremenu utakmice djelatnici stadiona su pokušali popraviti taj dio travnjaka (na snimici ispod), ali i u drugom poluvremenu utakmice taj dio je i dalje svojim izgledom podsjećao na "svastiku".

Kako se moglo čuti među novinarima na stadionu takav izgled dijela travnjaka mogao je navodno nastati zalijevanjem kemikalijama od kojih trava djelomično izgori ali se na danjem svijetlu teže primjećuje taj oblik, dok se pod reflektorima u večernjim satima može uočiti.

Talijanski novinari koji su na Poljudu pratili utakmicu u svojim prijenosima više su puta rekli kako je na travnjaku stadiona primjećena "svastika".

Ovaj izgred je odmah nakon utakmice osudio Hrvatski nogometni savez, koji je zatražio policijsku istragu, ali Talijani su, prema pisanju nekih medija, već podnijeli prijavu Uefi i moguće su najteže sankcije.

Podsjećamo da je Hrvatska igrala protiv Italije pred praznim tribinama upravo zbog UEFA-ine kazne.