Branitelji rade na svom prijedlogu zakona; Matić: Sretno, ali...

Branitelji koji prosvjeduju u šatoru na zagrebačkoj Savskoj cesti nastavit će pregovore s Vladom. 'Pregovori se nastavljaju tamo gdje su započeti u 12. mjesecu. Od naših zahtjeva ne odustajemo te ostajemo ovdje do daljnjega', kazao je predsjednik udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški na konferenciji za novinare.

'Nastavljamo rad kroz radnu skupinu za izradu našeg prijedloga zakona o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji i kroz radnu skupinu pri HZZO-u. Očekujemo da će prijedlog zakona biti upućen s Odbora za veterane u javnu raspravu do kraja mjeseca', poručio je Glogoški.

Također branitelji traže da se prostor ispred Ministarstva branitelja proglasi trgom koji će nositi ime Nevenke Topalušić. Osuđuju događanja na Poljudu.

Ministar Predrag Matić održao je konferenciju za novinare na temu branitelja i njihovih najnovijih istupa u javnosti:

Žao mi je što prosvjednici nisu prihvatili prijedlog za formiranje radnih skupina koje bi se bavile konkretnim problemima, jer bi to bio najneposredniji i najefikasniji način da se bar neki od problema koje su oni navodili konačno riješe. Nije bitno od koga je stigao prijedlog za formiranje tih skupina, nego je važno da je on znak otvorenosti i spremnosti Vlade da na rješavanju problema radi zajedno s braniteljima. Rekli su također da će do konca mjeseca putem saborskog pododbora uputiti svoj prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja koji će, kako su također rekli, riješiti sve braniteljske probleme. I ja sam za to, kao hrvatski branitelj ih u tome apsolutno podržavam. No želim ih još jedanput na vrijeme upozoriti  da postoji jedan ograničavajući faktor u svemu tome, a on se zove - državni proračun.