Zbog kukastog križa, policija prijavila HNS - neslužbeno i Vrbanovića i Cvrka

Zbog propusta organizatora utakmice između Hrvatske i Italije odigrane u petak na splitskom Poljudu, kada je na travnjaku uočen kukasti križ, splitska je policija Prekršajnom sudu podnijela optužne prijedloge protiv Hrvatskog nogometnog saveza i predstavnika te nogometne organizacije, neslužbeno Damira Vrbanovića i Zorana Cvrka.

HNS-u zbog tog prekršaja može biti izrečena novčana kazna od 50.000 do 250.000 kuna, dok Vrbanović može biti kažnjen s 5000 do 50.000 kuna, a Cvrka od 2000 do 5000 kuna. Podnošenjem optužnih prijedloga, policija je završila kriminalističko istraživanje o propustima prilikom organiziranja utakmice, no i dalje traži osobu koja je nacrtala svastiku na stadionu.

Neslužbeno se doznaje kako je policija dosad obavila stotinjak razgovora sa svjedocima ili osobama koje bi joj mogle pomoći otkriti počinitelja. Policiji bi u pronalaženju autora kukastog križa mogle pomoći i snimke izuzete s nadzornih kamera. Iz zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Split još nije stigao nalaz analize izuzete trave.