Lubura: Imunološki nema vremena za novu proceduru

Vlada će na sutrašnjoj sjednici odbiti ponudu društva Visia Croatica za kupnju državnog portfelja u Imunološkom zavodu te donijeti odluku o raspisivanju novog natječaja, proizlazi to iz prijedloga odluke o neprihvaćanju obvezujuće ponude za kupnju dijela vlasničkog udjela u društvu Imunološki zavod koji je na Vladinom dnevnom redu.

Visia Croatica jedina je dala obvezujuću ponudu za kupnju 163.373 dionice ili 73,41 posto udjela Imunološkog zavoda.

Iako ponuda zadovoljava sve formalne uvjete iz ponudbene dokumentacije, pokazale su se izvjesne nedorečenosti i nepoznanice u sadržaju Plana poslovanja, ulaganja i razvoja Imunološkog zavoda, koji je sastavni dio ponude, ocjenjuju u Vladi.

Vlada predlaže da Državni ured za upravljanje državnom imovinom, na temelju kriterija i uvjeta koje će predložiti Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo zdravlja, u roku od 30 dana pripremi novu odluku o provođenju novog natječaja.

Jedan od pokretača društva Visia Croatica, Đuro Lubura za HRT je izjavio kako su iznenađeni odlukom vlade. Imunološki nema vremena za novu proceduru. Moglo bi se lako dogoditi da Imunološki propadne, što je vrlo vjerojatno bila namjera od samog početka, naglasio je Lubura.