Omiš: Požar planuo zbog nepažnje mještanina

Veliki požar u Lokvi Rogoznici u kojem je jučer izgorjela mlada borova šuma, trava i nisko raslinje, a vatrogasci još uvijek lokaliziraju požarište, izbio je zato što je 66- godišnji mještanin neoprezno palio biljni otpad.
Iz splitske policije izvijestili su da je uhićen i da nad njim traje kriminalističko istraživanje.

Policija je u subotu, odmah nakon što su vatrogasci požar stavili pod kontrolu, obavila očevid. Uz pripadnike županijskih DVD-a, te pomoć četiri kanadera, vatra je jučer u ranim popodnevnim satima stavljena pod kontrolu i oko 200 vatrogasaca s 50 vozila, kao i četiri pilota kanadera moglo je malo odahnuti.

U požaru je izgorjelo 200 hektara mlade borove šume, niskog raslinja, trave i stabala bora, a uzrok požara je otvoreni plamen ili žar.

Policija je uhitila muškarca (66) pod sumnjom da je zbog nepažljivog paljenja biljnog otpada u petak oko 17 sati izazvao požar, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Na požarištu se i danas nalazi stotinjak vatrogasaca sa 25 vozila koji požar pokušavaju lokalizirati natapajući rubne dijelove tako ga držeći pod nadzorom.

Zapovjednik omiških vatrogasaca Višeslav Pešić rekao je da im pomaže burin jer raspiruje vatru koja na mnogim mjestima još uvijek tinja, pa je tako lakše uočavaju i gase.