Požar u Delnicama - sumnja se da je podmetnut

U ranim jutarnjim satima u tvorničkoj hali za proizvodnju biognojiva i drva za ogrjev u Delnicama buknuo je veliki požar koji je, unatoč brzom dolasku vatrogasaca, za sobom ostavio zgarište. Srećom nitko nije stradao, okolni objekti su uglavnom sačuvani, a sumnja se da je požar podmetnut.

Vatra je buknula u gluho doba noći dok su mještani susjednih kuća tvrdo spavali, stoga je dojava o požaru stigla možda prekasno - u 4.50 sati ujutro. Požar se širio, kažu susjedi, strahovitom brzinom. Unatoč brzom dolasku 20-ak vatrogasaca javne i dobrovoljne delničke postrojbe, nije se moglo mnogo učiniti, tek zaustaviti širenje na okolne kuće i objekte.

U neposrednoj blizini hale koja se prostirala na oko 1.000 četvornih metara, a od koje je ostalo tek zgarište koje se još raščišćava, bila je plinska stanica s industrijskim plinom. Srećom nije zahvaćena, a da jest, vatra bi progutala još objekata, a možda i stanare.

Uzrok je, neslužbeno se doznaje, možda ljudski faktor. U sklopu kriminalističke istrage na policijsko ispitivanje priveden je 45-godišnjak, a ukupna šteta je golema.