Što o državnoj maturi misle maturanti rekorderi

Jelena Lončar, maturantica rekorderka s tri 100-postotno riješena testa (viša razina matematike, fizike i engleskog jezika), kaže da je sva tri ispita riješila s lakoćom. Ne mogu reći da sam se posebno pripremala za maturu, više je to bio rezultat kontinuiranog rada, kazala je za emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska'.

Ivan Skeledžija - najbolji maturant


Ivan Skeledžija, maturant zagrebačke 15. gimnazije, ili popularnog MIOC-a, dobitnik je nagrade "Marin Soljačić". Taj hrvatski znanstvenik odlučio je svake godine najboljeg maturanta nagraditi s 5.000 dolara.

Ivan još ne zna na što će potrošiti novce. Možda ću nešto uložiti u dionice, već se godinu dana bavim time, nekim sitnim iznosima, ali prinosi su dobri, kaže.  Što se tiče dobivanja nagrade, nijanse su odlučivale. Složio se da se dva tjedna prije mature ne može sve naučiti, nego da je dobar rezultat posljedica kontinuiranog rada u srednjoj i osnovnoj školi.

Dodaje i da je zadovoljan državnom maturom. Bilo je par nedostataka u organizaciji, ali to se, kaže, nije moglo spriječiti. Koje su fakultete ovi maturanti s dobrim rezultatima odabrali, pogledajte u prilogu.

Maturanti danas doznaju jesu li položili ispite i s kojim uspjehom