Gase se HTZ-ova predstavništva u Španjolskoj, Japanu i Švicarskoj

Zbog racionalizacije troškova gase se dugogodišnja predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Španjolskoj, Japanu i Švicarskoj, odlučeno je na sjednici Turističkog vijeća, održanoj u prostorijama Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na Iblerovom trgu u Zagrebu.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić objasnio je da je glavni razlog racionalizacija troškova te da će se novci preusmjeriti u druge kanale oglašavanja, odnosno marketinga. Nije objasnio zašto dolazi do njihova gašenja iako je u međuvremenu proveden natječaj za direktore predstavništava i u te tri zemlje.

Izglasani su novi direktori predstavništava u Austriji, Češkoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Skandinaviji. 

Ivičić je naveo i turističke rezultate za prvih šest mjeseci ove godine, prema kojima je bilo 4,45 milijuna turističkih dolazaka ili sedam posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te 17,4 milijuna noćenja ili gotovo pet posto više.

Ministar turizma Darko Lorencin naglasio je da je zadovoljan rastom broja noćenja Talijana za sedam posto. Istaknuo je kako je u prvom polugodištu broj noćenja Nijemaca porastao za dva posto, a Mađara i državljana Bosne i Hercegovine po dvoznamenkastim stopama.