Osma godišnjica najveće tragedije hrvatskog vatrogastva

Osmu obljetnicu kornatske tragedije, najveće mirnodopske tragedije u Hrvatskoj, u kojoj je stradalo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, obilježili su njihove obitelji i prijatelji, izaslanici predsjednice Republike, Hrvatskoga sabora, Vlade, Šibensko-kninske županije, te Vatrogasne zajednice misom zadušnicom u kapelici sv. Florijana na otoku Kornatu.

Nakon svete mise, obitelji i prijatelji posjetili su poprište tragedije, spomen park s križevima izgrađenim u spomen na stradale.

Uoči odlaska na Kornate - ispred zgrade Javne vatrogasne postrojbe u Šibeniku, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Pred kipom svetog Florijana poklonili su se čelni ljudi Grada, kolege vatrogasci i članovi obitelji kornatskih junaka.

Jučer su u Vodicama i Tisnom održani mimohodi sjećanja, a okupili su se članovi obitelji, prijatelji i brojni mještani te velik broj vatrogasaca iz svih krajeva zemlje, ali i susjednih država. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz poruku da 12 heroja nikada neće biti zaboravljeni te da se nikada neće prestati tragati za istinom o tome što se točno dogodilo toga kobnog dana.

Na Kornatu, u rutinskoj intervenciji na požarištu, 30. kolovoza 2007. godine život su izgubili Dino Klarić, Ivan Marinović, Ivica Crvelin, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev Mikulin. Preživio je samo tišnjanski vatrogasac Frane Lučić koji je pretrpio teške tjelesne ozljede, ali se uspio oporaviti.

Mimohod sjećanja