Milanović žestoko po Karamarku: On je politički kukavica!

Premijer Zoran Milanović u razgovoru za HRT žestoko se obrušio na šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. Komentirajući izjavu Karamarka (koji je za Hrvatski radio rekao da protiv Milanovića "vodi 20:0"), Milanović je izjavio kako je njegova poruka Karamarku - "izađi i bori se" - poruka političkom kukavici.

Posebno mu je zamjerio što je rekao da se Vlada trebala ugledati na Crnu Goru kada je riječ o rješavanju problema kredita u švicarskim francima. Pa on je protiv rješenja za kredite u CHF, zalaže se za crnogorsko rješenje. Mi nismo protiv Crne Gore kao neki njegovi, ali Hrvatska nije Crna Gora, to je mala zemlja - a mi smo europska zemlja, kazao je.

Bila je, kaže, ironija kada je rekao da su "Domovinska koalicija". Pa nismo valjda strani agenti, kaže Milanović. Poruka Tomislavu Karamarku "Izađi i bori se" nije ulični govor, ocijenio je. Kako netko tko je odrastao u centru Zagreba i ne zna engleski, želi biti premijer?, pitao je. 

Nije želio odgovoriti na to kada će biti konkretan datum izbora, rekavši da je o tome danas govorio predsjednik Sabora Josip Leko "i neka to ostane na Saboru". To će biti u okviru onoga što je govorio predsjednik Sabora, nama je svejedno, kadgod predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović odluči, dodao je.

Naglasio je da kod predsjednice neće ići "jer se konzultacije prije izbora ne održavaju". 

Milanović je odbacio i spekulacije da je "pukla ljubav" s IDS-om.