Josipa Rimac dala ostavku na mjesto gradonačelnice Knina

Josipa Rimac dala je ostavku na mjesto gradonačelnice Knina, razlog je stranačka funkcija! Posvetit će se novoj ulozi, onoj direktorice kampanje HDZ-a za parlamentarne izbore. Rimac je podnijela zahtjev za aktiviranje saborskog mandata. O tome će saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo raspravljati idućeg četvrtka, a u petak 18. rujna će i prisegnuti.

Službena primopredaja gradonačelničke funkcije bit će sljedećeg tjedna, uoči odlaska Josipe Rimac u Sabor, gdje će na zastupničkom mjestu zamijeniti HDZ-ovca Antu Jerolimova, koji je pod istragom DORH-a. 

Rimac kaže kako nije naučila sjediti na dvije stolice, pa je odabrala onu u HDZ-u. Upravljanje gradom prepušta svojem dosadašnjem prvom zamjeniku Nikoli Blaževiću. Svoj je desetogodišnji mandat ukoričila na 103 stranice u boji. Hvali se ostvarenim projektima vrijednima milijardu i 200 milijuna kuna. Oporbeni SDP pak tvrdi kako je grad dovela na rub bankrota. Bilo je i mnogo oštrijih kritika - ali ne ispred kamere!

Rimac je gradonačelnica postala s 25 godina. Desetljeće poslije, na polovini trećeg mandata napušta grad kako bi svojoj stranci pomogla da pobijedi na parlamentarnim izborima. Njen nasljednik obećava politički i operativni kontinuitet.

Rimac će u četvrtak odraditi zadnju sjednicu kninskog Gradskog vijeća, nakon čega se u cijelosti posvećuje predizbornom radu stranke.

Josipa Rimac: Najave moje ostavke - prvotravanjska šala

A samo prije mjesec dana, u HRT-ovom Dnevniku, komentirajući medijske napise o svojoj ostavci, izjavila je kako je kad je to pročitala, mislila da je riječ o prvotravanjskoj šali.

Evo što kažu Kninjani o mandatu Josipe Rimac: