Karamarko: Milanović se ponaša kao pomahnitali Djed Mraz!

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik HRT-a poručio je premijeru Zoranu Milanoviću da se ponaša kao pomahnitali Djed Mraz koji u određenom datumu tuđom karticom koja je u debelom minusu kupuje poklone i dijeli ih zato jer mu to treba za izbore.

Baš zadnjih nekoliko mjeseci sjetio se da treba biti Djed Mraz, a već iza prvog zavoja čekaju nas teške obveze, vraćanje tih dugova, kazao je, dodavši da su vlasnici te kartice hrvatski građani koji će to sve i platiti. Nove je odluke premijera Milanovića nazvao predizbornim populizmom. Karamarko je u intervjuu uglavnom reagirao na izjave koje je premijer Zoran Milanović dao ovoga tjedna u intervjuu HRT-u:
Milanović žestoko po Karamarku: On je politička kukavica!

Oštre reakcije na izjave premijera Milanovića u Dnevniku HTV-a

Na pitanje uči li engleski, odgovorio je da se služi engleskim jezikom, "ali ne prevodi Shakespearea". Kao premijer, kaže, neće ulaziti u razgovore bez prevoditelja.  Premijer navodno dobro govori engleski pa vidite koliko imamo investicija i koliko smo iskoristili fondove - on je dobar anglist, ali Hrvatska od toga nema koristi, kazao je.

Nisu li agenti oni koji su se zaduživali za stotinu milijardi kuna od kojih hrvatski narod nema nikakve koristi - zadužili su se i što su dobili? Tisuće iseljenika, odgovor je Karamarka na prozivku Zorana Milanovića da je agent banaka.

Kada je govorio o crnogorskom modelu kao primjeru kako bi se možda mogli rasteretiti građani kada su u pitanju švicarski franci, mislio je na to kako trošak trebaju sanirati dužnici, banke i vlada - banke su dužne samo u trećini riješiti problem, kaže on. Naš je model da banke sve rješavaju, a riješit će tako da kasnije plaća država, to znači opet građani.

Karamarko kaže da želi služiti svom narodu - a ne vladati, kao što to Milanović radi, želi imati konzistentan, dobar gospodarski program i promijeniti kvalitetu života u ovoj zemlji. I najvažnije, kaže, izvaditi državu iz neprilika i spriječiti iseljavanje. Ne želi da Hrvatska bude "pokvareni zub ili karijes Europske unije".

Upitan o sučeljavanju s premijerom Milanovićem i bi li na njega konačno pristao, kazao je kako Milanović time želi profitirati u zadnji čas. Milanović širi atmosferu u kojoj ne želim sudjelovati, kazao je dodavši: Njegov je način da čini lošu atmosferu, ja ne želim vrijeđatiŽelim narodu reći kako ćemo spriječiti pad radnih mjesta, predočiti naš program i perspektivuŠto se on ima sučeljavati sa mnom i mojim programom, on mora objasniti zašto je hrvatski narod odveo u mišju rupu, o Grčkoj su pričali, o Hrvatskoj nitko ne priča, ne da smo u mišjoj rupi nego u krateru. Želite da se suočavaju voda i vatra, dobro i zlo. Ako će to biti svađa i natezanje, priča o engleskom... Ako je jedino svjetlo na kraju tunela to što Milanović govori engleski, onda..., kazao je.       

Pogledajte cijeli intervju: