Spriječena deložacija Osječanke Nade Pavlović

U Osijeku je odgođena deložacija Nade Pavlović iz njezina stana, koji je zbog kreditnog duga Zagrebačkoj banci završio na javnoj dražbi. Ta joj je banka svojedobno otkazala kredit i pokrenula ovršni postupak.

Uz pomoć aktivista Živog zida spriječena je deložacija Osječanke Nade Pavlović iz njezinog stana. Ona je podignula kredit od 318 000 kuna. Do sada je otplatila 300 000 kuna, a banka je u međuvremenu otkazala kredit, pokrenula ovršni postupak i stan je na javnoj dražbi prodan za 200 000 kuna.

Nada Pavlović razvlaštena je svoje imovine, prošli joj je mjesec ovrhom skinuta zadnja rata duga prema Zagrebačkoj banci, koja joj, kao i Sud, ne priznaje uplate nakon otkazivanja kredita.

To je u skladu sa zakonom, ali zakoni nisu u skladu s Ustavom. To su protuustavni zakoni koji su napisani da bi se pogodovalo jednoj udruženoj zločinačkoj ekipi, kaže Hrvoje Runtić, dopredsjednik Živog zida.

Sudski ovrhovoditelj, koji je u pratnji policije došao obaviti deložaciju, odgodio ju je na kratki rok jer za nju nisu bili povoljni sigurnosni uvjeti.