Milan Bandić gost prve ovosezonske emisije Nu2

'Nakon tako uspješnog europskog Zagreba, red je da pomognem Hrvatskoj. Zagreb živi dva i pol puta bolje od ostatka Hrvatske. Moj odlazak iz Zagreba ne bi bio gubitak za građane, već dobit', izjavio je u prvoj ovosezonskoj emisiji 'Nedjeljom u dva' zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je pozvao da mu se priključe svi koji su protiv uhljebljivanja i političke podobnosti. 'Na izbore ne idem da sudjelujem, idem da dobijem. Uvjeren sam da ću pobijediti i da ću preuzeti Hrvatsku', kazao je. Nije konkretno odgovorio hoće li, ako pobijedi, ići u Sabor. Rekao je da ga zanima samo izvršna funkcija. Dodao je kako živi socijaldemokraciju više od 16 godina. 'Nikad nisam rekao ni riječi protiv svoje bivše stranke. Nakon izbora možemo razgovarati sa svima koji budu na tragu naše politike', istaknuo je. 

Najavio je kako će njegova kampanja biti najjeftinija - oko 500 tisuća kuna, te da će donacije biti transparentne. Cilj mu je provesti tri reforme, za koje kaže da ih nitko nije proveo u posljednjih 25 godina. Prvo treba reformirati javnu upravu na način da bude utemeljena na stručnosti i znanju, a ne političkoj podobnosti i uhlebljivanju. Druge dvije reforme su reforma parlamentarnog sustava i reforma lokalne uprave i samouprave - ukidanje županijskog sustava.

Saznali smo da Bandić ima kredit u švicarskom franku i mjesečno plaća ratu od 7.600 kuna. Milanovićev prijedlog rješenja Bandić smatra lošim jer nije na tragu socijaldemokracije. Prema njegovu mišljenju, ponajprije treba zaštititi one koji su kupovali prvu nekretninu jer se oni ne mogu izjednačiti s onima koji su kupovali jahte.

U procesima koji se vode protiv njega, kaže, pronašao je novu snagu. U Remetincu je vježbao i čitao. 'Pročitao sam sve lektire', rekao je. Istaknuo je kako će njegovi odvjetnici dokazati da je nevin. Rekao je i da su novac kojim je platio jamčevinu sakupili njegovi prijatelji. Na pitanje posjeduje li četiri stana, Stankoviću je odgovorio da ih uzme ako se dokaže da je to točno.