Kako bez kredita postati vlasnikom triju stanova u nekoliko godina

Nakon priče koju je prvi objavio naš politički magazin Labirint - o mogućoj korupciji u zagrebačkoj Gradskoj upravi i sprezi s građevinarima, reagirao je USKOK.

Prema riječima odvjetnice Ljiljane Maravić Pirš, kontaktirali su s njom iz USKOK-a i ona je spremna podastrijeti im sve dokaze.

U međuvremenu nam se mailom javio i svjedok koji s konkretnim podacima za malverzacije tereti jednog zaposlenika Gradske uprave, točnije Ureda za promet. Prema njegovim riječima, od 2006. do 2010. ta je osoba kupila tri stana s četiri pripadajuće garaže - u Zagrebu stan od 115 četvornih metara s dvije garaže te dva parkirališna mjesta ispred njih i stan od 60 četvornih metara s garažom te apartman u Vodicama od 40 četvornih metara.

Prozvani gradski službenik nije odgovarao na naše telefonske pozive. Svi su stanovi kreditno neopterećeni, a njihov vlasnik obavljao je tehnički pregled u zgradama u kojima se ti stanovi nalaze.

Zanimljivo je i to da je i njegova supruga djelatnica Gradskog poglavarstva, gradskog Ureda za financije.

Odvjetnica Ljiljana Maravić Pirš ponavlja da je dužnost svakoga tko ima saznanja o kriminalu prijaviti ga.

Čini se kako ovo nije kraj, nego početak jedne velike korupcijske priče na koju će Uskok morati odgovoriti. Građevinari dijelili stanove članovima gradskih komisija?