Mamić: Više nisam izvršni predsjednik GNK Dinama

Zdravko Mamić više nije izvršni predsjednik Dinama, nego savjetnik u tom klubu, rekao je na konferenciji za novinare sazvanoj nakon što je USKOK u ponedjeljak objavio da je proširio istragu zbog izvlačenja novih 70 milijuna kuna iz Dinama.

Mamić je rekao da je takvu odluku donio kako bi Dinamo mogao nesmetano ići u budućnost.To činim iz razloga da bi Dinamo, u koji sam se zaklinjao, mogao ići u budućnost i da na čelu ne bude Zdravko Mamić, da to ne bi zloupotrebljavali, objasnio je Mamić koji je na konferenciju na kojoj novinari neće moći postavljati pitanja došao u pratnji svojih odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića.

Rekao je i da je politika odlučila uništiti njega i Dinamo koji je preuzeo kada su od njega svi digli ruke. Dodao je i da u redovnim poreznim nadzorima u Dinamu nikada nisu otkrivene nikakve nezakonitosti.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković kaže da im proces protiv Mamića sliči na onaj protiv Sanadera, "a nismo vidjeli još nijedan dokaz".Čedo Prodanović bio je prilično žustar u svom obraćanju:Uz bivšeg izvršnog predsjednika Dinama, novom Uskokovom istragom ponovno su obuhvaćeni njegov brat Zoran, sin Mario, bivši glavni direktor i član uprave Dinama Damir Vrbanović, dvoje poduzetnika Igor Krota i Sandro Stipančić.

Jedini "novi osumnjičenik" koji se nije spominjao u ranijim istragama je menadžer Nikky Vuksan.

Kako se svi, osim Vuksana, uz jamčevine već brane sa slobode Uskok nije tražio istražni zatvor za osumnjičene.

I ova istraga pokrenuta je na temelju nalaza sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, a kao i u prethodnoj sumnja se da su se Mamić i ostali organizirali u zločinačko udruženje kako bi zlouporabama u gospodarskom poslovanju preko tvrtaka u inozemstvu izvukli novac od transfera igrača Dinama.