Hrvatski časnički zbor traži od DORH-a istragu "Novosti" zbog širenja lažnih vijesti

Hrvatski časnički zbor Grada Splita priopćio je kako je od Državnog odvjetništva RH zatražio istragu "zbog kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih vijesti" radi navoda u "Novostima", glasilu Srpskog narodnog vijeća, da na objavljenoj fotografiji ministar kulture Zlatko Hasanbegović ima na glavi ustašku kapu.

Na taj način, smatra Hrvatski časnički zbor iz Splita, neodgovorni pojedinci nanose nemjerljivu štetu interesima i građanima u vlastitoj državi.

Zgroženi smo kontinuiranim napadima na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a čašu je prelila objava srpskog tjednika 'Novosti' koji ministru imputira fotografiranje u kapi pripadnika HOS-a, koju proglašava ustaškom, dok im istodobno ne smeta što je njihov glavni urednik Ivica Đikić i sam nosio istu kapu pripadnika HOS-a, navodi se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Grada Splita Zoran Buzdovančić.

Zbor se u priopćenju pita zašto se "Novosti" nikad nisu zapitale "zašto Milorad Pupovac odlazi u Beograd kod četničkog vojvode Nikolića ili zašto se ministar Branko Grčić nikada nije očitovao oko fotografije u uniformi pripadnika SAO Krajine".

Po tumačenju splitskog Hrvatskog časničkog zbora, srpske Novosti i danas se hrane iz Memoranduma SANU koji sve hrvatske potrojbe iz 1990-ih proglašava ustaškim, pa je onda sasvim logično kako su za njih svi Hrvati i oni koji su im srušili snove o bratstvu i jedinstvu i Jugoslaviji ustaše.

Nedopustivim smatraju da "tzv. ljevica već desetljećima negira zločine i veliča 'antifašističke' zločince koji paradiraju Kumrovcem veličajući jugoslavensku fašističku močvaru, jugoslavenske zastave i simbole pod kojima je izvršena agresija na Republiku Hrvatsku".  

Ministar Hasanbegović je, tvrde, meta brutalnih napada i neutemeljenih optužbi zbog svojih stajališta o politici čistih računa, kao i zbog svojih stavova o nužnosti bolje i tješne suradnje Hrvata i Bošnjaka, pri čemu u nizu tekstova dokazuje što se događalo u našoj povijesti.

Svatko može zagovarati apsolutni oprost velikosrpskim zločincima i pravdati ga suradnjom, pomirenjem i humanizmom, ali nemaju pravo isto to osporavati i ljudima koji nastoje zaliječiti sukobe i s drugim narodima, a pogotovo unutar hrvatske nacije, navodi, uz ostalo, u priopćenju Hrvatski časnički zbor..

Riječ je o podloj jugonacionalističkoj interpretaciji, ali kada bi ona bila čak i istinita (a nije), pitamo sve te leftarde zašto nisu tražili smjene Kotromanovića i Matića koji su dokazano pjevali ustaške pjesme, te Vučića, Nikolića, Porfirija, Stanimirovića i mnogih drugih, stoji u priopćenju splitskog Hrvatskog časničkog zbora.