Karamarko optužio HTV da laže - Runjić: Udar na demokraciju

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u Konavlima da čvrsto stoji iza ministra kulture Zlatka Hasanbegovića te kako neće dopustiti oporbi da preko medija smjenjuje ministre Domoljubne koalicije. U kontekstu medija, posebno mjesto za Karamarka zauzima HTV.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, poručio je da smjena Gorana Radmana, koju je u intervjuu Jutarnjem listu najavio mostovac Ivan Kovačić, nije nikakva čistka. Radman mora otići,  HTV je u funkciji jedne stranke, izričit je Tomislav Karamarko.  Nakon Konavala, Tomislav Karamarko otišao je na stranački skup u Orebić. Opet je govorio o HRT-u, ali još žešće.

'Neka me jasno čuju da ta Hrvatska televizija jedne političke opcije, jedne stranke - nije javni servis, ona nije ono što bi trebala biti jer živi upravo na tome što je vi plaćate - 1,3 milijarde kuna godišnje da nam lažu i da nas čine luđacima zato što smo domoljubi. Da karikiraju sve ono što govorimo i da nas sotoniziraju? Bit će promjena na Hrvatskoj televiziji! To neka znaju!', kazao je Karamarko.

Vodstvo HRT-a smatra da je svaki neutemeljni napad na Hrvatsku radioteleviziju izravan udar na demokraciju. 'Izjave gospodina Karamarka su neutemeljene, netočne, paušalne i ja ih odbacujem. Ako gospodin Karamarko ili bilo tko drugi ima spoznaje ili pritužbe na rad nas kao javnog neovisnog medija postoji vrlo precizna procedura utvrđivanja je li tome tako', izjavio je ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić.