Ćorić: Gradonačelnik Vinkovaca spominje se kao HDZ-ov kandidat za ministra branitelja

Vijeće za suradnju danas se ponovno sastaje zbog dogovora o imenovanju zamjenika i pomoćnika ministara. Pero Ćorić (glavni tajnik HSP AS) iz Domoljubne koalicije i član Vijeća za suradnju u HRT-ovoj emisiji Studio 4 najavio je da bi do sutrašnje sjednice vlade karovska križaljka trebala biti gotova.

Što se tiče imena koja se spominju vezano za ministra branitelja, kaže kako je jedno od imena kojima se barata i ono gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića. Ćorić je čuo da bi njega HDZ mogao kandidirati. HSP AS se, kaže, nije miješao u taj izbor i poduprijet ćemo bilo kojeg kandidata za ministra branitelja kojeg predlože partneri.  Mi smo nekada u kampanji govorili da je to ministarstvo čak i viška, govorili smo da sve države koje su bile u ratu trebaju prava branitelja i njihovih obitelji koja proizlaze iz zakona provoditi kroz ministarstvo obrane, dodao je.

Vlada bi se na sutrašnjoj sjednici mogla potpuno oformiti - trebali bi biti izabrani svi zamjenici i pomoćnici ministara. Na temelju dogovora dviju strana Domoljubna koalicija treba dobiti 15 zamjenika i 65 pomoćnika, a Most pet zamjenika i 25 pomoćnika.

Ćorić kaže kako sa svime doista kasne te će sutra biti poznati svi zamjenici i pomoćnici, barem što se njegove stranke tiče. Već danima, kaže, naglašava da vremena za taktiziranje nema.

Kriterije i kvote smo vrlo jasno izdefinirali, danas ćemo završiti i s imenima. I tijekom noći i ujutro sam imao sastanke, rekao sam vam "dobro jutro", a meni je već mrak pao na oči, kazao je. HSP AS neće imati nijednog zamjenika, imaju već potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša, što je bio jedan od dogovora.

Ono što Vijeće za suradnju danas potvrdi, sutra ide na Vladu.