Frljić: Revizija se ne odnosi na vrijeme kad sam ja bio intendant

Intendant riječkog HNK Oliver Frljić sa konferencije za novinare u Rijeci reagirao je na današnju sjednicu Sabora te zastupnike podsjetio: Nalazi Državne revizije, koji su otkrili poražavajuće rezultate poslovanja riječkog Kazališta, odnose se na kalendarsku godinu 2013.

Ukoliko već Domoljubna kolacija i njihov koalicijski partner Most žele huškati javnost protiv aktualnog vodstva HNK Rijeka, onda ih moramo podsjetiti da se nalaz Revizije odnosi na vrijeme u kojem je intendantica još uvijek bila Nada Matošević Orešković, a poslovna ravnateljica Ana Lučić. Nova uprava je započela s radom 1. rujna 2014, pa ni na koji način ne može biti odgovorna za financijske dubioze i nezakonitosti u poslovanju u 2013. godini. Za takav zaključak bilo bi dovoljno položiti test iz matematike u prvom razredu osnovne škole.

Upravo je nova uprava i prije nego što je primila negativni nalaz Revizije za 2013. godinu uklonila iz poslovanja nepravilnosti i nezakonitosti koje je sama uočila već u prvim tjednima upravljanja kazalištem, da bi potom, poštujući sve rokove Državnog ureda za reviziju, Područnog ureda Rijeka, predložila dinamiku konačnog uređivanja poslovanja Kazališta, što je Ured prihvatio.

Rekao je i kako u pozadini nastupa saborske zastupnice Mosta Ines Strenja Linić možda stoji to što je godinama imala ugovor s jednom od bivših uprava kazališta o iznajmljivanju trosobnog stana u središtu Rijeke. Taj je ugovor raskinula bivša intendantica Nada Matošević-Orešković, a sadašnja uprava nije s njom sklapala nove ugovore, dodao je.

Sve ovo ne dolazi slučajno, tu je predsjedničino pismo koje je bilo odgovor na pismo Milorada Pupovca gdje je indirektono dala zeleno svjetlo ulici da se razračuna sa svima koji se ne uklapaju u jednoumlje aktualne vlade, rekao je Frljić.

I ova sjednica Sabora potvrđuje da je riječ o vladi opasnih namjera, istaknuo je Frljić. Smatra da je situacija krajnje ozbiljna i pitanje je kad će se dogoditi fizičko nasilje na neke od onih koje je ova vlada agitirala kao nacionalne izdajnike.

Imate cijeli jedan luk od registra izdajnika, predsjedničinog pisma do filoustaške prošlosti aktualnog ministra kulture i aktualnih napada u Saboru - pametnom dosta, istakno je Frljić.
Nastup zastupnika HDZ-a i Mosta u Saboru, komentirao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nazvao je sramotnim, podsjećajući da je riječ o nalazu revizije iz 2013., u vrijeme intendantice Nade Matošević, a da je Oliver Frljić na njezino mjesto došao tek u rujnu 2014. Rekao je kako je nova Vlada raspisala lov na vještice, pa su ovakvi spinovi logični.