Odbor EP-a usvojio izvješće Ruže Tomašić o priobalnom ribolovu

Odbor za ribarstvo Europskog parlamenta većinom glasova prihvatio je izvješće hrvatske zastupnice Ruže Tomašić (HKS) kojim od Europske komisije traži izmjenu tzv. Mediteranske uredbe iz 2006.  Tom uredbom se uređuju pitanja tehničkih karakteristika alata i načina njihova korištenja.

Ogromna podrška Odbora znak je da će ubrzo doći do promjene regulative koja je našim malim obalnim ribarima zabranila uporabu njihovih tradicionalnih alata. Sretna sam jer je ova nepravda bila jedan od glavnih razloga zašto sam izabrala Odbor za ribarstvo u kojem sam jedina punopravna članica iz Hrvatske,  navodi Tomašić na svom facebook profilu. 

[PRIJELOMNA VIJEST] Odbor za ribarstvo EP-a ...

I hrvatski zastupnik Tonino Picula (SDP) se sa svog  facebook profila oglasio u vezi s pitanjem ribarskih alata. Kaže da je usvojeno nekoliko njegovim amandmana u izvješću Ruže Tomašić. Navodi da je jedan od najvažnijih amandmana onaj o omogućavanju malog priobalnog ribolova na otocima gdje stanovništvo tradicionalno ovisi o ribarstvu.

Prilagodba europskog zakonodavstva je nužna kako bismo sačuvali jedinstvenu kulturnu baštinu malih ribara, objasnio je Picula.

Picula u borbi za male ribare: EU parlament prihvatio njegove amandmane koji dozvoljavaju lov u...