Financial Times proglasio Ivanec najboljim za ulaganje u Europi

Britanski Financial Times je na međunarodnom natječaju Cities and Regions of The Future 2016./2017. (Gradovi i regije budućnosti 2016./2017.), smjestio Grad Ivanec na čelno mjesto liste od top 10 malih gradova u Europi (manjih od 100.000 stanovnika) s najbolje razrađenim strategijama za privlačenje stranih ulaganja. Ovo je već drugi put u dvije godine što tim vrhunskih analitičara FDI-a (grupe Financial Timesa koja se bavi praćenjem, analizom i predviđanjima kretanja u ulagačkom sektoru u međunarodnom biznisu) svrstava Ivanec u popis deset najpoželjnijih ulagačkih destinacija na razini europskih mikro gradova.

Prije dvije godine Ivanec je zauzeo 10. mjesto. Analitičari FDI-a su naveli da potencijalnim ulagačima nudi novi iskorak u vidu inovativnih strategija kojima promiče prijateljsko okruženje prema ulagačima.

A Ivancu, na tablici od deset najboljih pridružilo se i Jastrebarsko. A to se povezuje s činjenicom da su ova oba grada certificirana u projektu BFC SEE (Business Friendly Certifikation In South East Europe), koji se ovim pokazuje kao osnova na kojoj se i mali hrvatski gradovi svojim strategijama probijaju u više nego žestokoj međunarodnoj kompeticiji za investicije.

Osnovu poslovnih strategija čini uklanjanje administrativnih zapreka u poslovnim inicijativama potencijalnih investitora te fleksibilna lokalna samouprava koja im je u svakom trenutku na raspolaganju, od aktiviranja pa sve do završetka njihovih poslovnih projekata.