Fiolić priznao krivnju i opisao kako je Sanaderu predao novac

Suđenje u slučaju 'Planinska' nastavljeno je na Županijskom sudu u Zagrebu iznošenjem obrane Stjepana Fiolića koji je priznao krivnju. Detaljno je opisivao posjete obiteljskoj kući Ive Sanedera i predaju novca.

Pojasnio je da je u vili obitelji Sanader od 2005. do 2012. bio nekoliko desetaka puta, a čuvari ga, kaže, nisu pregledavali jer su ga poznavali. Opisao je unutarnji raspored obiteljske vile, a osim u prizemlju i na katovima bio je, kaže, i u podrumu gdje je bivšem premijeru donio novac, navodno u kutiji za hrenovke. Kazao je i da je bila riječ o novcu kojim je želio kupiti hotel Lapad. Odbacio je tvrdnje da je novac koji je zaradio prodajom zgrade u Planinskoj potrošio za izgradnju kuće svog sina, ali i da je sklopio nagodbu s Uskokom.

Na pitanje kako to da je odlučio naknadno priznati krivnju rekao je kako je to učnio na pritisak svoje supruge koja je rekla da će, u supotnom, ona sama otići u Uskok i opisati što se sve događalo.

Fiolićeve optužbe odbacili su Ivo Sanader i njegovi odvjetnici uz tvrdnju da je Fiolić sve izrekao pod pritiskom, jer mu je Uskok zaprijetio zatvaranjem žene i djece. Fiolićevoj je dopuni obrane prigovorio i trećeoptuženi Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.