Slučaj "Planinska": Uskok izmijenio optužnicu, presuda u travnju

Nakon izvođenja posljednjih dokaza na suđenju u slučaju Planinska Uskok je sudu predao manje izmjene optužnice koja bivšeg premijera Ivu Sanadera i dalje tereti za primanje 17 milijuna kuna 'provizije' nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja 2009. kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

Sanaderova obrana je, iako je riječ samo o manjim kozmetičkim izmjenama odnosno usklađenju s novim zakonima, zatražila dodatni rok za očitovanje o promijenjenoj optužnici, najavivši da su na sljedećem ročištu uz dopunu obrane spremni iznijeti i svoje završne govore.

Sudsko vijeće novo je ročište odredilo za 7. travnja pa se očekuje da bi sredinom idućeg mjeseca mogla biti objavljena i nepravomoćna presuda.
Suđenje u "slučaju Planinska" nastavlja se iznošenjem obrana pravnih osoba
Kao posljednji i jedini naknadno prihvaćeni dokazi u četvrtak su preslušane snimke otvorene i zatvorene sjednice Sanaderove Vlade od 2. travnja 2009. na kojoj je Ministarstvu regionalnog razvoja, na čijem je čelu tada bio Petar Čobanković, odobrena kupnja zgrade u Planinskoj.