Dujmović: Odnos Karamarka i Oreškovića - igra živaca

Nakon 4 dana oglasio se predsjednik najjače stranke vladajuće koalicije HDZ-a Tomislav Karamarko i komentirao postavljanje novog ravnatelja SOA-e Daniela Markića.

Prije toga na Facebook statusu je napisao da premijer Tihomir Orešković još uvijek ima potporu HDZ-a. Kada je ne bude imao, on više neće biti premijer, no poslije je u Virovitici  rekao da iako je odluku donio sam, ima našu podršku. Što stoji iza te poruke komentirao je u Dnevniku 3 politički novinar Tihomir Dujmović.

Odnosi nisu idilični, to je jedna igra živaca, svatko ima svoje argumente i sagledava situaciju iz svog kuta. Karamarko smatra da se o čelnim ljudima obavještajne zajednice trebalo konuzultirati s njim,  koji je potpredsjednik vlade i je proveo dvadesetak godina u tim službama. S druge strane premijer Orešković želi zadržati neku autonomnost, želi biti 'premijer u punini te riječi.

Na pitanje kako će to završiti, Dujmović je odgovorio da su sve karte na stolu - od prijevremenih izbora do normalnog razgovora dvoje ljudi koji razumiju da drže sudbinu države u svojim rukama. Čini mi se da će taj razgovor doći brzo na dnevni red. Ako razgovor ne uspije, onda se otvara opcija prijevremenih izbora.
Dogovor Mosta i Domoljubne koalicije išao je tako da je Karamarko pokazao širinu u odabiru ministarstava. Ima čitav niz grešaka u koracima, kaže Dujmović. Smatra vrlo mogućim preslagivanja nakon unutarstranačkih izbora u više stranaka. Poslije izbora sigurno ćemo dobiti neke nove situacije, rekao je Dujmović.